Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa.

Składniki dla 4 osób:

  • 1 kg piersi z indyka
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • papryka
  • plastry żółtego sera
  • kilka łyżek sera startego
  • pół szklanki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • 6 ząbków czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:

1. Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Masło połącz z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku.

2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu, aż odparuje cała woda. Paprykę umyj, pokrój w paski.

3. Mięso posmaruj masłem czosnkowym, rozłóż szpinak, ząbki czosnku i paprykę, połóż plastry sera, zwiń. Bułką ze startym serem obtocz roladę.

4. Roladki smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podawaj z warzywami.

Czas przygotowania: około godziny

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje