Schab z buraczkami

Prosty i smaczny obiad.

Składniki:

Reklama

- 75 dag schabu środkowego,
- po kilka gałązek natki pietruszki i rozmarynu,
- 0,5 kg ugotowanych buraków,
- 1 szklanka śmietanki 30 proc.,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 2 łyżki orzeszków pinii,
- 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Schab oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plasterki i lekko rozbić. Zioła posiekać. Mięso przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z siekanymi ziołami, odstawić do lodówki na min. 1 h. Buraczki pokroić i lekko przesmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić solą i pieprzem, zalać śmietanką, po zagotowaniu zestawić. Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso po kilka minut z każdej strony. Podawać z buraczkami, posypać orzeszkami uprażonymi na gorącej, suchej patelni.

Czas przygotowania 2 h.
Przepis na 5 osób.

Dowiedz się więcej na temat: schab | wieprzowina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje