W sosie curry z mango

kotleciki schabowe w sosie inspirowanym kuchnią tajską.

Składniki:

- 35 dag cienkich sznycelków schabowych,
- puszka mango w plastrach,
- 1 chili,
- pęczek kolendry,
- 2 łyżki oliwy,
- sól, pieprz, curry,
- listek laurowy,
- 2-3 łyżeczki soku z limetki,
- 200 ml mleczka kokosowego,
- 250 ml bulionu

Przygotowanie:

Sznycelki pokrój na połówki. Rozetnij chili. Usuń nasionka, strączek posiekaj. Osącz mango. Posiekaj kolendrę. Na oleju na silnym ogniu szybko obsmaż mięso (z każdej strony po 1-2 minuty). Oprósz solą, pieprzem i curry, wyjmij. Mango i listek laurowy szybko przysmaż w tłuszczu po smażeniu mięsa. Skrop sokiem z limetki. Dodaj łyżkę curry, zasmaż nie rumieniąc. Podlej bulionem i mleczkiem kokosowym. Gotuj 2 min. Dodaj kolendrę. Dopraw. Polej mięso. Podawaj z ryżem. Udekoruj plasterkami limetki.
Porcja zawiera: 189 kcal
Czas przygotowania: 30 min.

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | Mango | schab | wieprzowina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje