Wołowina z fasolką

Przygotujesz błyskawicznie!

Składniki:

Reklama

- 1 kg wołowiny bez kości,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 kg fasoli szparagowej,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- olej

Przygotowanie:

Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanym oleju i zalać wodą do przykrycia mięsa, prawić solą i pieprzem i gotować do miękkości. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać fasolkę i chwilę jeszcze smażyć, po czym dodać wszystko do gotującego się mięsa. Gotować ok. 10 minut. Podawać.
Czas przygotowania 1h. 20 min. Przepis na 6 osób.

Dowiedz się więcej na temat: wołowina | Fasolka szparagowa | 30 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje