Żeberka bejcowane ze śliwkami

Z grilla.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 1 kg żeberek,
- 3 łyżki powideł śliwkowych,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- łyżeczka cynamonu,
- łyżeczka cukru,
- olej,
- 12 śliwek

Przygotowanie:

Żeberka poporcjuj. Powidła wymieszaj z cukrem, cynamonem, koncentratem pomidorowym oraz 2 łyżkami oleju. Bejcą grubo posmaruj żeberka. Ułóż na grillu otwartym lub w piekarniku i opiekaj smarując bejcą około 30-40 minut. Na 10 min przed końcem grillowania na ruszcie umieść śliwki. Żeberka podawaj na sałacie ze śliwkami oraz sosem jogurtowym doprawionym

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grill | wieprzowina | żeberka | śliwki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje