​Kurczak z ziołami i pesto

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4 porcje.

​Kurczak z ziołami i pesto
​Kurczak z ziołami i pestomateriały prasowe

Zetrzyj czosnek i parmezan. Blenderem zmiksuj wszystkie składniki na pesto.

Z kurczaka usuń kręgosłup. Umieść kurczaka na blasze do pieczenia, natrzyj solą. Nadziej cytrynami pokrojonymi w cząstki. Jeśli nie wszystkie się zmieszczą, ułóż je obok.

Posmaruj kurczaka pesto, również wewnątrz. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez40-45 minut.

Dekoruj liśćmi szpinaku i oprósz solą himalajską.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Najlepszy barszcz czerwony - nie tylko na święta!Interia Kulinaria
INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas