Apetyczna "pomidorówka"

Można by jeść ją codziennie!

Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać szczyptę soli, zalać zimną wodą i zaparzyć gorącą wodą. Następnie wylać wodę, dodać zimną, posolić i zagotować na większym ogniu.

W międzyczasie usunąć z powierzchni "szumowiny".

Zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez około 1/2 godziny. Dodać obraną włoszczyznę i gotować przez następne 25 minut.

Wyjąć mięso z wywaru, dodać pomidory, dokładnie wymieszać i zagotować.

Potem dołożyć przecier wedle uznania.

Zmniejszyć ogień i stopniowo dodawać śmietanę - wcześniej rozpuścić w gorącej wodzie. Całość delikatnie podgrzać. Doprawić do smaku pieprzem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas