Arbuz jako orzeźwiający poncz i...

Arbuza można wykorzystać na wiele sposobów, zarówno jako ciekawy dodatek do sałatki, słodką przekąskę lub orzeźwiający poncz.

Jak przygotować sałatkę?

 1/3 miąższu z arbuza pokrój w kostkę, przełóż do salaterki. Dodaj kilka kostek sera feta, posyp 2 łyżkami posiekanej świeżej mięty. Polej sosem z 4 łyżek soku cytrynowego i 2 łyżek płynnego miodu. Posyp świeżo zmielonym pieprzem. Mocno schłodź. Sałatka jest już gotowa do jedzenia!

Orzeźwiający poncz

Reklama

Przygotowanie: Odetnij górną część arbuza i wydrąż miąższ. 2/3 miąższu zmiksuj. Włóż mus do wydrążonej skorupy arbuza, wlej pół butelki białego musującego półsłodkiego wina.

Dodaj kilka kostek lodu i resztę pokrojonego miąższu. Wymieszaj, taki poncz będzie idealny na letnie przyjęcia!

Polecamy również fantastyczny przepisy z arbuzem w roli głównej!

  


Dowiedz się więcej na temat: arbuz | poncz | sałatka | przepisy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje