Aromatyczny kuskus z kurczakiem

Kilka najprostszych składników, garść aromatycznych przypraw i pachnących ziół. Dania jednogarnkowe zachwycają swoją prostotą, wyjątkowym aromatem i smakiem. Jak je przyrządzić? Oto pomysł na smaczną potrawę autorstwa Szefa Kuchni Kamis - Macieja Wawryniuka, który podpowiada, jak z prostych składników stworzyć pyszne i sycące jednogarnkowe potrawy dla całej rodziny, doprawiając je odpowiednio ziołami i przyprawami w ramach programu „Kulinarnie Mocni”.

Składniki

  • 500g uda z kurczaka bez kości
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała puszka ananasa
  • 3 łyżki rodzynek
  • olej
  • ½ szklanki kuskus
  • 2 łyżeczki curry np. marki Kamis
  • sól

Sposób przygotowania

Kurczaka pokrój na duże kawałki, oprósz solą i podsmaż na złoty kolor. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a także curry, rodzynki i pokrojonego ananasa. Całość podlej wodą i duś przez 20 minut. Na koniec wsyp kuskus, dopraw solą i wymieszaj. Tak przygotowane danie przykryj pokrywą i odstaw na 5-8 minut.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje