Awokado nadziewane sałatką z soczystą wiśnią

Pyszna przekąska!

Składniki:

  • 3 duże, dojrzałe awokado
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 1 garść rukoli
  • 100 g orzechów włoskich np. Bakalland
  • 100 g wiśni soczystej np. Bakalland
  • 1 limonka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka musztardy np. Dijon  
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Awokado myjemy i kroimy na połówki. Wyjmujemy pestki i delikatnie drążymy miąższ, aby uzyskać miseczki, do których przełożymy gotową sałatkę. Miąższ przekładamy do naczynia.

Reklama

2. Następnie siekamy natkę pietruszki i rukolę, które dodajemy do awokado. Do składników przekładamy również posiekane orzechy i soczystą wiśnię. Z limonki wyciskamy sok, dolewamy oliwę i miód, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy.

3. Gotowy sos dodajemy do pozostałych składników, ponownie mieszamy i przekładamy do wydrążonych miseczek.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje