Baba ganush

Aktualizacja

Baba ganush, czyli niesamowita pasta z bakłażana. Wspomnienie tunezyjskich wakacji przyrządzisz w łatwy sposób we własnej kuchni. Baba ganoush, baba gannoush, baba ghannouj lub baba ghannoug to danie bardzo popularne na Bliskim Wschodzie.

Baba ganush to klasyk tunezyjskiej kuchni
Baba ganush to klasyk tunezyjskiej kuchni123RF/PICSEL

Baba ganush - przygotowanie

1. Bakłażany polej sokiem z cytryny. Odciśnij i drobno posiekaj. Stopniowo dodawaj oliwę i pastę tahini.

2. Przypraw do smaku czosnkiem i solą.

3. Podawaj z pieczywem.

Lubisz bakłażana? Sprawdź, jak inaczej możesz go przygotować:


Zobacz także:

"Ewa gotuje": Owoce z lasu pod kruszonkąPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas