Babeczki z borówkami

Puszyste i pachnące

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 15 sztuk

Składniki

  • 200 g borówek
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • jajko
  • kubek jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • pół szklanki mleka

Sposób przygotowania

1. Piekarnik rozgrzej do 180 st. W osobnych miskach połącz mokre i suche składniki. Następnie mokre wlej do suchych  i starannie wymieszaj łopatką. 

2. Do masy dodaj borówki (ok. 3/4 opakowania). Delikatnie wymieszaj. 

3. Kokilki wyłóż papierowymi foremkami, do każdej wlej porcję ciasta (do ok. 3/4 wysokości). Powciskaj dodatkowe borówki. 

4. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 30 minut. Sprawdź patyczkiem, czy są upieczone. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje