Babeczki z kremem

Słodki deser, w sam raz na weekendowe popołudnie!

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki krupczatki
  • 15 dag masła
  • 4 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • szczypta soli
  • Krem: 2 szklanki mleka • opakowanie budyniu cytrynowego
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka żelatyny
  • szklanka śmietany kremówki
  • pół szklanki syropu cytrynowego

Składniki - dekoracja

  • 3 mandarynki
  • liście mięty

Sposób przygotowania

1. Zagnieć składniki potrzebne do przygotowania ciasta. Schładzaj je 30 minut. Rozwałkuj, wyłóż ciastem formy. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C.

2. W połowie szklanki mleka wymieszaj budyń. Resztę mleka zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj rozpuszczony budyń, zagotuj. Wsyp żelatynę, zmiksuj, schłodź. Dodaj śmietankę i syrop cytrynowy. Miksuj, aż uzyskasz gładki krem. Nałóż do babeczek, dekoruj mandarynkami i listkami mięty.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje