Babeczki z lekkim kremem bzowym

Babeczki ze świeżymi owocami, to idealne danie na letni piknik za miastem.

Składniki:

  • 1 opakowanie słodkich babeczek (np. Dan Cake)
  • ¼ szklanki wody
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 200 g soku z kwiatów bzu
  • szczypta soli
  • ulubione owoce sezonowe np. maliny

Reklama

Przygotowania:


Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu - napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje