Bagietka z grilla z pesto i serem

Pyszna przekąska.

Składniki na 4 porcje:

  • 25 g suszonych prawdziwków
  • 150 g pieczarek
  • 30 g orzeszków piniowych
  • Pęczek pietruszki
  • Pół pęczka majeranku
  • 7 łyżek oleju
  • Sól, pieprz
  • Bagietka
  • 50 g tartego sera pecorino

Reklama

Przygotowanie:
Suszone grzyby namoczyć w wodzie. 1/3 pieczarek pokroić. Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu. Na oleju podsmażyć prawdziwki i pokrojone pieczarki. Całe pieczarki. Orzeszki piniowe, zioła i 5 łyżek oleju zmiksować, doprawić solą i pieprzem, zmieszać z podsmażonymi grzybami. Bagietkę pokroić, grillować 3 minuty. Posmarować przygotowaną pastę, posypać serem i jeszcze raz umieścić na grillu.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje