Bakaliowe ciasteczka

Lekkie i smaczne.

Składniki:

  • Gotowe ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Masa kajmakowa np. Bakalland 1 opakowanie
  • Rodzynki luksusowe np. Bakalland 50 g
  • Mieszanka keksowa np. Bakalland 50g
  • 1 żółtko

Przygotowanie:

1. Ciasto francuskie tniemy na paski o szerokości 2 cm i delikatnie rolujemy. Kawałki zwijamy w kształt ślimaka, tak aby jedno ciasteczko miało średnicę około 7 cm. Każde z nich smarujemy żółtkiem i wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na 10 minut.

Reklama

2. Następnie nakładamy na nie łyżkę masy kajmakowej i posypujemy mieszanką keksową.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje