Bakaliowe kuleczki

Dzieci je pokochają.

Składniki:

  • Orzechy włoskie np. Bakalland 200 g
  • Daktyle suszone np. Bakalland 150 g
  • Morele suszone np. Bakalland 100 g
  • Rodzynki bursztynowe np. Bakalland 100g
  • Figi suszone np. Bakalland 250 g
  • Miód 2-3 łyżki
  • Opakowanie Wiórków kokosowych np. Bakalland 100 g

Przygotowanie:

Wszystkie bakalie mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy stopniowo miód i ugniatamy masę. Formujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Wkładamy w osobne papilotki i schładzamy co najmniej godzinę przed podaniem.

Reklama



materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje