Bananowe kostki

Smaczna przekąska.

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 50 g rodzynek sułtańskich
  • 50 g włoskich orzechów
  • 1 duży banan
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki soku jabłkowego

Przygotowanie:

1. Rodzynki i pokruszone drobno orzechy namocz w wodzie. Zmiksuj banana z miodem, masłem orzechowym i sokiem jabłkowym. Dosyp płatki owsiane oraz namoczone i osączone z wody orzechy i rodzynki.

Reklama

2. Wymieszaj wszystko łyżką i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Wyrównaj masę. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Gdy przestygną, pokrój w kostkę, powkładaj od papilotek.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje