Bananowe muffinki

Smaczne i lekkie.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 5 bananów
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1/2 łyżeczki sody

Przygotowanie:

1. Banany umyj. Trzy owoce obierz ze skóry, rozgnieć widelcem na mus. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, proszek do pieczenia i sodę. W drugim naczyniu połącz jajka, olej, jogurt i banany. Dodaj do nich składniki suche, zmiksuj.

Reklama

2. Formę do muffinek wyłóż papilotkami, nakładaj porcje masy, piecz 25 minut w temperaturze 180˚C. Wyjmij, wystudź. Dwa banany pokrój w plasterki, udekoruj babeczki plastrami owoców i listkami mięty.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje