Bananowe muffinki

Bardzo proste w przygotowaniu, świetnie nadają się w zabawę w pieczenie z dziećmi. A w dodatku świetnie smakują!

Lekkie muffinyz bananami
Lekkie muffinyz bananami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Banany umyj. Trzy owoce obierz ze skóry, rozgnieć widelcem na mus. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, proszek do pieczenia i sodę. W drugim naczyniu połącz jajka, olej, jogurt i banany. Dodaj do nich składniki suche, zmiksuj.

Formę do muffinek wyłóż papilotkami, nakładaj porcje masy, piecz 25 minut w temperaturze 180˚C. Wyjmij, wystudź. Dwa banany pokrój w plasterki, udekoruj babeczki plastrami owoców i listkami mięty.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Flaczki z boczniakówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas