Bananowe placuszki

Aktualizacja

Bananowe placuszki dobrze smakują w wersji na ciepło (zjadane zaraz po przygotowaniu) i na zimno, jako przekąska, którą można włożyć do pudełka śniadaniowego i zabrać ze sobą. Bananowe placuszki są proste do zrobienia, a w smaku wyśmienite.

Bananowe placuszki powstają niewielkim nakładem pracy
Bananowe placuszki powstają niewielkim nakładem pracy123RF/PICSEL

Bananowe placuszki - przygotowanie

W wysokim naczyniu umieszczamy obrane banany podzielone na mniejsze części, dwie łyżki mąki, cynamon, wbijamy dwa jajka. Blendujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Wylewamy masę na rozgrzany tłuszcz tworząc niewielkie placuszki, smażymy przez chwilę z obu stron. Gotowe podajemy z dowolnymi dodatkami.

Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:

Zobacz również:

Przepis na rosyjskie smażone placuszki seroweInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas