Barwne szaszłyczki

Podawane z grillowanymi pomidorami.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 2 podwójne piersi kurczaka,
- łyżeczka powideł śliwkowych,
- łyżka ketchupu,
- czerwona i zielona papryka,
- vegeta,
- 4 małe pomidory,
- olej

Przygotowanie:

Mięso pokrój w paski, obie papryki w kostkę, pomidory na połówki. Ketchup wymieszaj z powidłami i łyżeczką vegety. Posmaruj mięso. Na patyczki do szaszłyków faliści nadziewaj paski mięsa, każde przepięcie przekładając innym kolorem papryki. Szaszłyki posmaruj olejem. Ułóż na grillu. Obok umieść pomidory, miejsca przecięcia pomidorów oprósz vegetą i posmaruj olejem. Wszystko opiekaj obracając około 10 minut (lub usmaż na patelni). Szaszłyki podaj z pomidorami.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grill | kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje