Batatowa piramidka

Bataty są zdrowsze od ziemniaków. W takiej wersji są równie pyszne!

Placki ze słodkich ziemniaków
Placki ze słodkich ziemniaków123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Batat obierz, umyj i osusz. Zetrzyj na wiórki. Serek wiejski krótko zmiksuj z otrębami i jajkami. Wymieszaj ze startym batatem, mąką i sodą. Połącz z cebulą, keczupem i przyprawami. Masę odstaw na 20-30 minut. 

2. Pomidorki umyj i osusz (możesz je krótko zgrillować na suchej, dobrze rozgrzanej patelni grillowej). Na zwykłej patelni rozpuść odrobinę oleju. Łyżką moczoną w zimnej wodzie nałóż porcje ciasta. Smaż, aż zrumienią się z obu stron. 

3. Ułóż w piramidkę, udekoruj pomidorkami i zieleniną.

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas