Bezglutenowe gofry z owocami i bitą śmietaną

Przepis na bezglutenowy przysmak z pysznymi owocami – smażonymi śliwkami, porzeczkami i jagodami. Całość zwieńczy domowa bita śmietana.

Gofry z owocami
Gofry z owocamimateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Rozpuścić masło. Mieszankę mąk wymieszać w misce z cukrem, jajkami i mlekiem. Do całości przelać rozpuszczone masło. Zmiksować mikserem na gładką masę. Gofry piec w gofrownicy przez kilka minut aż będą złociste.

2. Wydrylowane śliwki przesmażyć z cynamonem na odrobinie masła. Na koniec dodać masło orzechowe i granole.

3. Śmietanę ubić na sztywno z odrobiną cukru.

4. Gofry podawać z smażonymi śliwkami lub śmietaną, owocami i miodem.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas