Biała czekolada z bakaliową nutą

Wykonasz ją w prosty sposób, jest przepyszna!

Składniki

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 100 g żurawiny z sokiem z granatu np. Bakalland
  • 100 g pistacji np. Bakalland
  • 70 g skórki pomarańczowej np. Bakalland
  • 100 g jagód np. Goji Bakalland
  • Szczypta soli himalajskiej

Sposób przygotowania

Tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy szczyptę soli. Następnie dodajemy skórkę pomarańczową i jeszcze przez chwilę rozpuszczamy czekoladę. Gotową masę przelewamy do silikonowej formy (wielkość uzależniona od ilości masy). Następnie masę posypujemy posiekanymi bakaliami: żurawiną i orzechami. Odstawiamy do zastygnięcia. Czekoladę łamiemy na nierówne kawałki i ustawiamy na stole. Całość możemy udekorować dodatkowo gałązką zielonego świerku. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje