Biała kiełbasa w glazurze

Smakuje wspaniale!

Czas przyrządzenia: ok. 45 minut
Składniki dla: 8-9 porcji

Składniki

  • 1 kg surowej białej kiełbasy
  • olej
  • 1/2 szkl. dżemu z żurawiny lub porzeczek
  • 4 łyżki startego chrzanu
  • łyżka czystej wódki
  • sól

Sposób przygotowania

1. Pętka kiełbasy opłucz, nakłuj widelcem. Włóż do garnka,zalej wodą, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj 5 min. Kiełbasę wyjmij, ostudź, natnij, posmaruj olejem. Piecz w brytfannie ok. 10 min do zrumienienia.

2. W tym czasie dżem utrzyj z chrzanem, wódką, dopraw solą. Posmaruj kiełbasę glazurą, piecz 10 min, przewróć,posmaruj resztą glazury i piecz jeszcze 10 min.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje