Biszkopt z owocami

Całe jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z owocami
Biszkopt z owocamimateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 100 g. masła
  • 330ml śmietanki kremówki
  • łyżeczka cukru pudru 
  • ok. 1 kg owoców najlepiej malin, truskawek lub borówek

Sposób przygotowania:


1. Całe jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Wlać gorący tłuszcz/olej i masło. Wszystko razem zmiksować.

2. Do przygotowanej formy wylać ciasto. Gotowe włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok.30 min.

3. Śmietankę schłodzoną ubić na sztywno, dodać cukier puder, zmiksować.

4. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół - dodać bitą śmietanę i owoce.

5. Wierzch udekorować owocami i bitą śmietaną.

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas