Biszkoptowe lizaczki do schrupania

Sprawdź przepis!
Sprawdź przepis!123RF/PICSEL

1. Biszkopty włóż do woreczka foliowego, zawiąż. Rozwałkuj wałkiem do ciasta tak, by powstały drobne okruszki. Przesyp je do miski.

2. Do pokruszonych biszkoptów dodaj miękkie masło oraz cukier puder. Wsyp wiórki kokosowe. Starannie zagnieć gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj 1-2 łyżki kremówki.

3. Masę schłodź. Lukier rozpuść według przepisu na opakowaniu. Przelej do miseczki. Masę marcepanową podziel na dwie części. Połowę zagnieć z odrobiną niebieskiego (lub innego) barwnika spożywczego.

4. Ze schłodzonej masy biszkoptowej formuj w dłoniach kuleczki. Nadziewaj je jak lizaki na patyczki do szaszłyków i zanurzaj w gęstym lukrze, odstaw do zastygnięcia. Z białej i niebieskiej masy marcepanowej zrób czapeczki i oczy słodkich ludzików, pisakiem namaluj usta.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas