Błyskawiczna brukselka z boczkiem

Danie w 15 minut!

Składniki:

  • 500 g brukselki
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 szalotka
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Brukselki umyj, większe przekrój na pół. Szalotkę posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach oliwy na rozgrzanej patelni. Dorzuć pokrojony w kostkę boczek. Dodaj brukselki, posól, popieprz, dodaj kolendrę.

Reklama

2. Smaż kilka minut, aż brukselka się ładnie zrumieni, przykryj i duś ok. 5 minut. Przed podaniem skrop brukselkę oliwą i posyp żurawiną.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje