Błyskawiczne roladki z szynki z mozarellą

Możesz podać je na domowej imprezie jako elegancką przystawkę.

Składniki

  • 4 kule sera mozzarella
  • ok. 200 g szynki parmeńskiej w plastrach
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki czerwonego pesto z suszonymi pomidorami
  • olej
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich;


1. Mozzarellę odsącz z zalewy, pokrójw słupki. Oprósz solą, pieprzem, ziołami.

Reklama

2 Kawałki sera posmaruj odrobiną pesto.

3 Następnie zawiń dokładnie w kawałki plastrów szynki (możesz spiąć wykałaczkami).

4 Lekko natłuść olejem. Ułóż na patelni lubw naczyniu żaroodpornym i przypiecz. 


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje