Błyskawiczny pasztet

Szybki, praktyczny przepis.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 50 dag pieczeni,
- 30 dag włoszczyzny,
- po 15 dag pieczarek i słoniny,
- cebula,
- 5 łyżek tartej bułki,
- 3 jajka,
- sól,
- pieprz

Przygotowanie:

Włoszczyznę oczyścić, obrać, ugotować, zemleć. Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Słoninę też pokroić w kostkę. Na gorącą patelnię wrzucić słoninę, po kilku minutach cebulę i pieczarki, zrumienić, a potem zemleć. Pieczeń zemleć, dodać włoszczyznę, słoninę, jajka, przyprawy, wymieszać. Masę włożyć do wysmarowanej formy, piec w piekarniku ok. 40 min.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas