Brownie z kremem kokosowym

Przepyszne!

Ciasto czekoladowe z masą kokosową
Ciasto czekoladowe z masą kokosową123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do temp. 160 stopni. Prostokątną formę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. W garnku stopić 20 dag masła i 20 dag czekolady. Wystudzić. Jajka utrzeć z 20 dag cukru. Wsypać sól. Porcjami dodać masło z czekoladą. Wsypać mąkę. Mieszać dalej, a gdy ciasto będzie już gładkie i jednolite, rozsmarować je na spodzie formy. Wstawić do piekarnika na 30 minut. Wystudzić. Zagotować 500 ml mleka z resztą cukru i cukrem wanilinowym Winiary. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem na budyń o smaku śmietankowym bez cukru Winiary. Wlać do wrzącego mleka. Gotować, mieszając, aż masa zgęstnieje. Wtedy zdjąć ją z ognia. Dodać masło, a kiedy się rozpuści, wsypać wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać. Masę lekko przestudzić, rozsmarować na cieście.

Przepis na bezglutenowe brownieInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas