Burgery z tuńczyka i ziemniaków

Lubisz burgery? W prosty sposób możesz przygotować je samodzielnie

Burger
Burger123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. W dużej misce wymieszaj ziemniaki, odsączonego tuńczyka, fasolkę, śmietanę, koperek i skórkę. Dodaj jajko, przypraw do smaku i wymieszaj. 

2. Uformuj z masy cztery kotleciki. 

3. Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Roztrzep w misce jajko. Zanurzaj w nim kotlety, obtocz w bułce tartej i ułóż na półce piekarnika. Wstaw do lodówki na 30 minut. 

4. Rozgrzej olej na patelni. Usmaż na nim kotlety, po 3-4 minuty z każdej strony, tak aby zyskały złoty kolor. 5 Podgrzej bułki w gorącym piekarniku. Na spodach ułóż kolejno: ser, kotlety, majonez, plastry pomidora, sałatę. Przykryj wierzchami. Podawaj z cząstkami pieczonych ziemniaków i kiełkami.

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas