Camembert na ciepło

Aktualizacja

Camembert na ciepło, usmażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Nie można zapomnieć o żurawinowym dodatku, który jest dopełnieniem tego prostego, ale wybornego dania.

Camembert na ciepło rozpływa się w ustach - i nie ma w tym cienia przesady!
Camembert na ciepło rozpływa się w ustach - i nie ma w tym cienia przesady!123RF/PICSEL

1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.

2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.

4. Gotowy camembert na ciepło zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Smażony camembert podajemy z żurawiną.

"Ewa gotuje": Szwajcarska zupa serowaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas