Cannelloni z boczkiem

Świetny pomysł na kolację w gronie znajomych

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 25 dag makaronu cannelloni
  • 70 dag szpinaku w liściach
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • łyżka oleju
  • 15 dag boczku wędzonego
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • łyżka cukru
  • łyżeczka masła
  • 15 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Makaron cannelloni gotuj kilka minut. Odsącz. Szpinak przełóż do garnka, podlej wodą, przypraw solą, pieprzem, gałką, czosnkiem, duś. Podsmaż boczek z posiekaną cebulą i czosnkiem. 

2. Zalej pomidorami, przypraw. Dodaj cukier i masło. Do makaronu włóż szpinak i układaj w brytfance, zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem. Piecz 45 minut w temp. 180 st. C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje