Cannelloni z mięsem mielonym

Efektowne, smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Canelloni
Canelloni123RF/PICSEL

Składniki:

  • opakowanie makaronu cannelloni
  • po 30 dag mielonej wieprzowiny i pieczarek
  • cebula
  • puszka kukurydzy
  • 1 litr soku pomidorowego
  • 25 dag startego żółtego sera
  • 200 ml śmietany 18-proc.
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Przygotowanie:

Mielone podsmaż na oleju. Pieczarki i cebulę pokrój, podduś na oleju. Przypraw. Połącz z mięsem, kukurydzą i odrobiną soku pomidorowego. Napełnij rurki makaronowe.

Formę posmaruj śmietaną. Ułóż rurki, zalej resztą soku, posyp startym serem. Piecz 15 min w 150°C.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas