Carpaccio

Włoski przysmak

Składniki:

Reklama

- 6 dag polędwicy wołowej,
- sól,
- pieprz,
- 5 ml oliwy,
- 2 dag parmezanu,
- kawałek pietruszki - (do marynowania polędwicy),
- kawałek marchewki - (do marynowania polędwicy),
- kawałek seler - (do marynowania polędwicy),
- 1 cytryna

Przygotowanie:

Warzywa obierz, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wołowinę otocz warzywami zawiń w folię aluminiową i włóż do zamrażarki na co najmniej 2-3 godziny. Po tym czasie wołowinę odwiń z folii usuń warzywa i krój na maszynie w cieniuteńkie plastry układając jednocześnie na talerzu. Posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i delikatnie polej oliwą. Całość posyp startym parmezanem.

Dowiedz się więcej na temat: wołowina | kuchnia włoska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje