Casserole – zapiekanka z wołowiną

Palce lizać!

Zapiekanka ziemniaczana
Zapiekanka ziemniaczana123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej oliwę w rondlu do zapiekania. Podsmaż najpierw warzywa i czosnek (5 minut). Odłóż je na bok i na tym samym tłuszczu podsmaż na brązowo pokrojoną w kostkę wołowinę (3-4 minuty). Dodaj ponownie warzywa oraz wino i sos pomidorowy. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień. Duś pod przykryciem 45 minut. Odkryj i duś jeszcze 15 minut. Przypraw do smaku, dodaj oregano. 

2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Obierz i pokrój w plastry ziemniaki. Ułóż je na mięsie. Wymieszaj mascarpone, śmietanę i ser. Polej sosem danie. Zapiekaj 20 minut.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas