Cebula nadziewana

Nowe wcielenie cebuli.

article cover
MWMedia

8 cebul średniej wielkości
2 łyżki stołowe bułki tartej
1 łyżka stołowa oleju
1 puszka ryb konserwowych (gatunek wg gustu)
pęczek pietruszki
kaparki
1 jajko
sól
szczypta pieprzu mielonego

Obrać, dobrze umyć cebulę i ugotować na pół miękko. Bułkę tartą zrumienić na oleju. Ryby odsączyć z wody i pokroić na drobno.

Tak samo pokroić pietruszkę. Bułkę tartą wymieszać z rybami, świeżym jajkiem , pietruszką i kaparkami. Posypać pieprzem. Wyjąć środek wszystkich cebul, drobno pokroić i domieszać do farszu. Farsz wepchnąć do cebul.

Cebule wkładać do wysmarowanej olejem patelni i piec przez 20 minut w średnio gorącym piekarniku.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

MWMedia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas