Cebularze drożdżowe z kremowym serem

Drożdżowe cebularze to prawdziwa klasyka w polskiej kuchni. Proste w przygotowaniu, zawsze zachwycają intensywnym smakiem i wyjątkowym aromatem.

Cebularze
Cebularzemateriały prasowe

Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozprowadzić drożdże z cukrem, odstawić na 10 minut, dodać mąkę, masło, jajko i sól, wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Podzielić wyrośnięte ciasto na ok 10-12 porcji, każdą uformować w kulkę i rozwałkować na okrągły placek. Przykryć i odstawić jeszcze na 15 minut. W tym czasie na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z makiem. Drożdżówki posmarować serkiem, ułożyć na wierzchu cebulę z makiem, piec ok. 15-20 minut w 190 st. C.

Przepis na faszerowaną cebulęInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas