Cheesburger z filetem z kurczaka (301kcal)

W amerykańskim stylu.

Składniki:

Reklama

pół filetu z piersi kurczaka (60g), liść sałaty (10g), 4 plasterki pomidora (30g), 5 plasterków ogórka świeżego (30g), 2 plasterki cebuli (15g), 1/3 bagietki (50g), łyżeczka musztardy, łyżeczka ketchupu, plasterek sera gouda (20g), szczypta soli, papryki słodkiej w proszku, pieprzu i granulowanego czosnku.

Przygotowanie

Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Lekko rozbić. Natrzeć je przyprawami i odstawić na kilka chwil. Folię aluminiową nasmarować olejem i zawinąć w nią mięso. Piekarnik rozgrzać do około 180 - 200st.C. Mięso piec, aż do uzyskania pożądanej miękkości i aromatu. Bułkę przekroić, ale nie całkowicie, i włożyć do piekarnika żeby się podgrzała. Następnie wyjąć ją z pieca, jedną połowę nasmarować musztardą, drugą ketchupem. Do środka włożyć sałatę, ułożyć na niej mięso, ser i wszystkie warzywa. Ważne, aby ser kłaść na jeszcze ciepłe mięso by się rozpuścił. Jeść ciepłe.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: mięso | kurczak | kuchnia amerykańska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje