Chili con carne

Sycące danie obiadowe.

Chilli con carne
Chilli con carne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, drobno pokrój, a następnie zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso mielone i smaż. Wlej koncentrat, wrzuć pokrojne i obrane ze skórki pomidory, czosnek, pokrojone drobno chilli i bulion. Dopraw solą, pieprzem, oregano i cukrem. 

2. Po około 20 minutach gotowania dodaj odsączoną kukurydzę i fasolę oraz pokrojoną w słupki paprykę. Gotuj jeszcze 10 minut (jeśli sos jest zbyt rzadki, wydłuż czas). Posyp natką pietruszki. Podawaj z ryżem, pieczywem lub chipsami nachos. 

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas