Chili Con Carne z kiełbasą chorizo

Chilli Con Carne w połączeniu z kiełbaską chorizo i pikantnym sosem będzie jeszcze smaczniejsze!

Chilli Con Carne
Chilli Con Carnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę, pomidory i chorizo kroimy w kostkę.

2. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, czosnek i chorizo, smażymy 2 minuty. Przekładamy z patelni na talerz.

3. Na tę samą patelnię dodajemy jeszcze trochę oleju i wrzucamy mięso wołowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż będzie mocno zarumienione.

4. Do mięsa dorzucamy podsmażone wcześniej składniki, pomidory, pastę pomidorową/ koncentrat oraz sos. Doprawiamy kuminem, skórką i sokiem z limonki. Zagotowujemy i potem zmniejszamy ogień. Najlepiej pozostawić na małym ogniu na 1-2 h, mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania dorzucamy fasolę i kukurydzę, doprawiamy solą i pieprzem.

5. Podajemy w miskach z kukurydzianymi nachosami lub ugotowanym ryżem, łyżką kwaśnej śmietany, świeżą kolendrą i odrobiną płatków chili.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas