Chili Mousse au Chocolate

Słodko-ostry deser.


Reklama

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g czekolady
  • 3 papryczki chili
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 2 żółtka
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 200 g śmietany kremówki
 Przygotowanie:

Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. Jedna papryczkę wypestkować i drobno pokroić. Kawę rozpuszczalną rozrobić w 2 łyżkach gorącej wody. Żółtka chilli, cukier waniliowy i kawę ubijać w gorącej kąpieli za pomocą robota kuchennego na kremową masę. 2 papryczki chili zanurzyć do połowy w gorącej czekoladzie. Pozostałą czekoladę dodać do masy. Ubić śmietanę i ostrożnie wmieszać do masy. Gotowy mus nakładać do salaterek i wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Dekorować papryczkami chili.

Dowiedz się więcej na temat: Chili Mousse au Chocolate

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje