Chińskie pulpety wołowe z ryżem

Obiad w chińskim stylu.

Składniki na 4 porcje:

- cebula,
- 500 g mielonego mięsa wołowego,
- sól, pieprz,
- 250 g ryżu basmati,
- 400 g marchewki,
- 1 por,
- 250 g pieczarek,
- 2 łyżki oleju,
- Przyprawa Kuchni Chińskiej,
- sos sojowy,
- 250 ml bulionu warzywnego (instant)

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić solą i pieprzem. Uformować małe kuleczki. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Marchewki, pora i pieczarki pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni. Kulki z mięsa obsmażyć na złoty kolor, zdjąć z patelni. Na gorącą patelnię wyłożyć warzywa i grzyby i smażyć mieszając przez 5 minut. Dodać przyprawy, sos sojowy i sól. Zalać bulionem, zagotować. Dodać pulpeciki i gotować jeszcze 15 minut. Podawać z ryżem.
Czas przygotowania: 50 minut
Jedna porcja zawiera: 2390 kJ/571 kcal

Dowiedz się więcej na temat: wołowina | kuchnia chińska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje