Chleb z mąki kukurydzianej (bezglutenowy)

Taki chleb możesz jeść, nawet jeśli jesteś na diecie.

Składniki:

Ciasto:

  • 30 dag mąki kukurydzianej
  • 1-2 szklanki mleka
  • 1-2 jajka
  • 5-6 dag drożdży
  • łyżeczka cukru
  • szczypta soli

Reklama

 

Dodatkowo:

  • masło do wysmarowania formy
  • kminek

 

Przygotowanie:

Przygotuj ciasto: dodaj do przesianej mąki kukurydzianej drożdże rozrobione z cukrem i odrobiną mleka, jajka, resztę ciepłego mleka i sól. Ciasto dobrze wyrób, włóż do formy wysmarowanej masłem, posyp kminkiem i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 40 minut.  

Przepis pochodzi z książki "Ciasta drożdżowe" Tadeusza Barowicza

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje