Chlebki zbożowe z szynką i chrzanem

Pomysł na lekką kolację.

Składniki:


  • 4 kromki żytnich chlebków np. Tovago 
  • 4 plasterki szynki 
  • ogórek 
  • czerwona papryka do dekoracji 
  • 2 łyżki chrzanu (może być np. z żurawiną) 
  • koperek lub kiełki do dekoracji

Przygotowanie:

Reklama

1/ Ogórek umyj i pokrój za pomocą obieraczki do warzyw w długie paseczki. Paprykę pokrój w wąskie paseczki. Na szynce ułóż plasterek ogórka i zwiń fantazyjnie.

2. Szynkę z ogórkiem ułóż na chlebku żytnim np. Tovago i udekoruj czerwoną papryką. Podawaj z ulubionym chrzanem, udekorowane posiekanym koperkiem lub kiełkami.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje