Chłodnik jagodowy

Składniki:

Reklama

- 20 dag mieszanych owoców jagodowych (jagody, truskawki, poziomki),
- 1 litrt jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki miodu,
- sól

Przygotowanie:

Owoce oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć. Truskawki pokroić. Jogurt zmiksować z miodem i łyżką jagód. Chłodnik wstawić do lodówki na min. 1 h. Podawać z pozostałymi owocami. Czas przygotowania 30 min. plus czas chłodzenia. Przepis na 5 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: sól | jagody | owoców | zupa | chłodnik

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje