Chłodnik z rukolą

Na bazie maślanki.

Składniki:

- 1 l maślanki,
- 40 dag jogurtu naturalnego,
- pęczek rzodkiewki,
- 3 łyżki mieszanki kiełków,
- 12 listków rukoli,
- 1 ogórek wężowy,
- 2 pomidory,
- sól, pieprz,
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie:

Maślankę roztrzep z jogurtem. Zetrzyj ogórek i rzodkiewkę. Ogórek odciśnij. Oba warzywa dodaj do maślanki. Dołóż posiekaną rukolę i 2 łyżki kiełków. Dodaj wypestkowane pokrojone w kosteczkę pomidory. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Mocno ochłodź. Przed podaniem posyp resztą kiełków.

Dowiedz się więcej na temat: ogórek | chłodnik | zupa | rukola

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje