Chrupiące grzanki

Szybka kolacja.

Grzanki możesz również podać z pokrojoną w plastry cukinią
Grzanki możesz również podać z pokrojoną w plastry cukinią123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 cukinie, pokrojone cienko wzdłuż
  • 8 kromek chleba
  • papryczka chilli (bez pestek, pokrojona w cienkie plasterki)
  • łyżka soku z cytryny
  • skórka starta z całej cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku (przekrojony na pół)
  • kula sera mozzarella (200 g)
  • sól, czarny pieprz

Przygotowanie:

1. Plasterki cukinii wymieszaj w misce z łyżką oliwy, połową skórki cytrynowej i chilli. Odstaw na bok.

2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natrzyj kromki chleba 2 łyżkami oliwy i przekrojonym czosnkiem. Podpiecz je krótko w piekarniku (po 2 minuty z każdej strony).

3. Na każdą kromkę nałóż plasterki cukinii z chilli i po kawałeczku mozzarelli. Posyp resztą skórki cytrynowej i skrop pozostałą oliwą. Przypraw solą i pieprzem.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas